Poslední závod rozhodne 11. 09. 2018 21:24

Posledním závodem v Třemošné u Plzně vyvrcholí letošní ročník MČR RC rally 4WD. Na náročné rozlehlé trati si to rozdají závodníci nejenom o titul absolutního Mistra ČR, ale rozhodnuto ještě zdaleka není ani ve většině kategorií ani v týmové soutěži. Naopak v soutěži šampionátů již nemůže být předstižen favorizovaný Intercup Zlín. O titul absolutního Mistra ČR 4WD si to v přímém souboji rozdají Martin Čejchan a Vít Kutal. Oba mají shodně po dvou vítězstvích a tak o titulu rozhodne jejich vzájemný souboj. Pokud by však Vítek neskončil na stupních vítězů, titul bere bez ohledu na výsledek Martin.

V kategorii dívek má již titul jistý Marie Jandoušová. O druhé místo bude ještě boj mezi Martinou Pekařovou, Kristýnou Zitovou a Eliškou Schwábovou. Kristýna s Eliškou by však musely zvítězit, aby v pořadí přeskočily Martinu.V kategorii 1 rozhodne též o titulu přímý souboj mezi Jakubem Pospíšilem a Jakubem Mudříkem. Ten úspěšnější bere titul. I o třetí místo ještě bude souboj mezi Lukášm Desenským, Eliškou Schwábovou a Ayrtonem Alexem Pavlátem.

V kategorii 2 má již jistý titul Martin Čejchan, o druhé místo svedou souboj Šimon Večerka a Tomáš Mudřík.V kategorii 3 zatím vede Vít Kutal před Davidem Šintálem a Victorem Trnkou, ale i zde může být po posledním závodě vše jinak. Ani kategorie 4 nezná zatím Mistra a o titul si to rozdá Petr Pavlát a Martin Mudřík.

Velice vyrovnaný je v letošním roce souboj týmů, kde na celkové vítězství mohou pomýšlet hned 3 týmy (Vest Monster Team, Grifone a MZ-Racing Team). Závod se jede zároveň jako poslední závod seriálu RC rally Západní Čechy, kde zatím vede Daniel Procházka před Liborem Kupilíkem a Petrem Pavlátem mezi nimiž dojde k boji o Západočeský titul.

Závěrem dobrá zpráva pro účastníky místního šampionátu, kteří budou platit startovné stejné jako při závodech RC rally Západní Čechy. Přihlašování do závodu je jen na webu MČR a pokud s ním bude mít někdo problém, nechť mi napíše na email ppavlat@seznam.cz a já mu s přihlášením rád pomohu.Tak neváhejte a přijďte si všichni pořádně zazávodit před dlouhou zimní přestávkou.